h1

Klokkeblomsthat

4. april 2008

Luna har fået en lille forårshat, som er blevet ganske yndig.

2008-04-02_084328.jpg

Når hun ligger i sin barnevogn har den dog med at glide ned i øjnene! Det gør alle hendes huer faktisk, er der nogen der kender et råd for det? Udover at bruge viklen i stedet for barnevognen 🙂

2008-04-03_120123.jpg

13 kommentarer

 1. Rigtig sød lille hat 🙂 Jeg har desværre ikke nogen gode ideer til hvad man kan gøre ved det med at huen glider ned i øjnene.
  Stine


 2. Jaæh, man bruger djævlehuer eller lignende, der er mere “figurstrikkede” eller “-hæklede” og gerne med et bindebånd ned under hagen. Selv ved os voksne ville en almindelig hue uden noget særligt snit ryge sådan ned i øjnene, hvis vi lå ned, det kan vist ikke undgås.


 3. Hun har også sådan en, men den glider nu også ned i øjnene, men måske skal jeg binde den strammere…?
  Har bare hele tiden den der sanglinie inde i hovedet “når du strammer garnet, kvæler du jo barnet…”


 4. Altså, jeg har i hvert fald aldrig hørt om nogen småbørn, der er blevet kvalt i en djævlehue. Det følger jo alt sammen med, så at sige, og det, der for mine børn højst er sket, er, at de så at sige har drejet hovedet sidelæns “ind” i djævlehuen, men ikke på den der irriterende måde ned over øjnene, som er dit problem. Man skal jo binde sådan en hues bånd, så de sidder til, men slet ikke stramt, lidt som når man giver et dyr et halsbånd på. ;o)


 5. Vil i øvrigt lige tilføje *s*, at sådan, som sådan et bindebånd kommer til at sidde, kan et spædbarn faktisk ikke blive kvalt i det. Der er kæbeben i vejen og alt muligt; det er længere nede, man lukker for luftvejene. Prøv selv at holde hænder omkring halsen helt oppe under kæben, ind mod huden men uden at stramme til. :o)


 6. Åh…hvem der dog bare kunne trylle sådan en skøn hat frem “bare sådan lige”…Suk…

  Kh Helle


 7. Havde samme problem, og har løst det ved at bruge den lidet pæne men enormt praktiske beklædningsgenstand – elefanthuen. Bliver altid hvor den skal være. Og så kan man jo bruge de søde huer og hatte, når man sidder i klapvognen. Har du forøvrigt et mønster på den søde hat, som du vil dele?


 8. Tak for de beroligende ord, Bettina! Og tak for råd og roser allesammen 🙂
  Det er muligt den komme ud som mønster, skal bare lige tage mig sammen. Det er det eneste forbandede – at de mønstre tager så lang tid at skrive ned.


 9. Hej Sidsel – nu kan jeg se, at du har en baby (spurgte lige for lidt tid siden i en anden kommentar) – Og det der med huer – ja jeg fatter ikke, hvordan andre gør, men min baby og jeg hader huer.Hun bryder sig ikke om at få dem på, og så, når hun drejer hovedet, drejer hun ansigtet ind i øreklappen, ja og så glider den også ned over øjnene, og hun bliver stiktosset.

  Men kært ser det ud – lille Luna og huen.

  kh rikke


 10. […] hækling « Sommerkjolen Vintage kyse juli 24, 2008 Jeg har udviklet lidt på den klokkeblomst-hat jeg hæklede for noget tid siden. Nu sidder den bedre og varmer lidt om ørene også. Opskriften er […]


 11. […] vil måske genkende denne kyse… det startede for lang tid siden, da min Luna var ganske lille. Senere blev den videreudviklet og lagt ud som gratis opskrift på […]


 12. Er der en opskrift på denne hue?


  • Ja, den hedder Vintage bonnet og er i min Ravelry store 🙂 og ellers er den i bogen Blødt til babySkriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: