h1

Minikjole kan bruges længe

18. januar 2012

Omsider blev jeg færdig med denne her. Jeg har været i gang med en ny version af minikjolen fra “Blødt til baby” til min datter. Men så så jeg Lutter Idyls farvesammensætning i sand/gul og så mistede jeg helt gejsten – for det var jo sådan den skulle have været! Men nu fik jeg taget mig sammen og lavet det sidste. Nu er hun så blevet ældre i mellemtiden… men hun kan stadig være i den!

Den er hæklet i Drops alpaca (lysegul) og Lucca fino fra BC garn (lilla). Jeg har lavet lange trenser i stedet for at lukke med hægter.
Den er faktisk hæklet i størrelse 9-12 mdr, det eneste jeg har lavet anderledes er at lave opslagningskanten løsere og lave armhullerne lidt større ved at hækle en række ekstra før jeg samlede for- og bagstykke. Jeg løb tør for garn undervejs, så det blev mere en vest end en kjole. Men det er alligevel vildt at hun kan passe den – hun er 4 år! I den størrelse kan man altså bruge kjolen/vesten virkelig længe. Først som kjole og efterhånden som vest.
Men hvis man virkelig ville lave den i korrekt pasform, skulle man slå 66 lm op i starten og dermed få 15 hele muslinger og 2 halve i første muslinge-række. Så får man et bærestykke der passer bedre til en 4-årig.

Reklamer

14 kommentarer

 1. Den er jo totalt eye candy for en pastel sucker som mig. Og du skal ikke tage dig af hende Lutter Idyl – hun er jo fuldstændig umulig at hamle op med hvad angår farvekombi’er 😉

  Kh Rikke


 2. syet, hæklet eller strikket: denne type børnetøj holder i årevis. Jeg har selv lavet lignende ting til egne pigebørn og barnebarn


 3. Kære Sidsel – tak for din kommentar hos mig. Tænker jeg også lige svarer her :0) Politiken plus arrangementet vare 2½ time – ikke en lang workshop, men alligevel lige nok til at snuse lidt til sagerne. Håber vi ses :0)

  Kh Karen Marie


 4. Jamen, så skriver jeg det i min kalender, Karen Marie! 🙂


 5. Hej Sidsel

  Hvad med at din næste hæklebog var noget med “pang til piger” str. 2 – 14, eller sådan noget…mangler seje opskrifter til 9 årig 🙂

  Mange gode hilsner
  Sine

  Ps. vi drikker hækleøl på min arbejdsplads i morgen….


 6. Kan ikke finde nogle rettelser til denne kjole og jeg kan simpelthen ikke få det til at gå op ud fra opskriften i bogen..😔
  Er det bare mig eller er den helt gal..?
  HIlsen Marie..


  • Er det str nyfødt? Jeg mener der var en fejl i den størrelse i det første oplag af bogen… Mvh Sidsel


   • Ja det er den mindste størrelse..
    Øv altså..😬😬


   • Ok, så skal jeg lige finde rettelsen frem 🙂


   • Problemet er at jeg ikke har et eksemplar af 1. oplag, så jeg ved ikke helt hvordan det stod der… Men så vidt jeg husker har de 12 hele muslinger i den størrelse? Og så er det efterfølgende rettet til 2 halve og 11 hele? Kan det passe?


   • Er der rettelser til det nogen steder..??😬🤞🏼🤞🏼🤞🏼


   • Hov, dit svar kom først frem på skærmen efter jeg havde skrevet igen..

    Jeg har bogen med 11 hele og to halve men det giver ingen mening.. skal jeg evt sende en mail..??


   • Tænker at jeg på en mail kan vedhæfte billeder..


   • ja gør det 🙂
    sidsels@gmail.comSkriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: