h1

Det dejligste hæklekursus

8. oktober 2012

Har haft en skøn weekend i hæklingens tegn! Som nævnt har jeg holdt weekendkursus i Odense med Håndarbejdslærernes landsforening. “Håndarbejdslærernes landsforening” lyder meget støvet – men der arbejdes på at finde et nyt navn til foreningen, og det er tiltrængt. For det er bestemt ikke støvet – her er der mennesker, der ikke er bange for at eksperimentere og kaste sig ud i nye ting. Mennesker der ikke er bange for at bruge en hel weekend på at fordybe sig i at skabe, hvad enten der er hækling, ikonmaleri, at sy i traktorslange og meget andet. Derudover behøver man slet ikke at være håndarbejdslærer… Så det eneste, der er korrekt er, at det er en landsforening. De arrangerer mange spændende kurser. Jeg håber på at der kommer et kursus i læderarbejde ellers strik, for det gider jeg godt. Det er nogle skønne kvinder, der ikke er blege for at fortsætte hæklingen til kl. 2 om natten suppleret med rødvin og skumbananer!

Men vi hæklede altså… og vi nåede omkring virkelig meget. Vi begyndte med noget teknik og finish-nørderi, og derefter var der leg med tekstur og farve. Der blev arbejdet med modeller fra mine gamle bøger, og jeg havde også nogle modeller med fra den kommende bog. Selvom jeg ikke havde opskrifterne med, var det ingen hindring for, at de lod sig inspirere og arbejdede videre med mine ideer. Fantastisk at se, og jeg er næsten nødt til at have nogle af variationerne med i den nye bog, hvis jeg ellers kan nå at få det hæklet.

Det særligt berigende ved at undervise er jo, at man selv får så meget inspiration og nye ideer. Og netop når der er god tid til fordybelsen, så opstår der rigtig gode ideer som jeg nu har gemt i min indre scrapbog, og så kan de være de bliver til mønstre på et tidspunkt. Deltagerne på kurset skal i hvert have stor tak for at skabe så meget god stemning og give mig så meget inspiration.

Karen hæklede på modellen “Sildeben” fra “3-d hækling”, men valgte at hækle den i noget meget tykkere garn (det lækre Troldnød fra Tante Grøn) og at hækle bladet meget længere, så det kan nå flere gange rundt om halsen. En rigtig god idé og en fed farve.

Det foregik i lækre lokaler på Odense fagskole, hvor der var god plads til at brede sig med garn og bøger.

Der blev arbejdet med traditionelle farveteknikker – her klassisk, nordisk flerfarvehækling af Grethe.

Annelise hæklede sin egen version af en af modellerne fra min kommende bog. En virkelig fed variation, som jeg overvejer at hækle selv.

Rita er beviset på, at man kan hækle “Halsrør i 3-d” på mindre end en weekend. Det blev bare så flot – hun brugte rigtige krebsemasker i stedet for mine fra bogen, som ikke er rigtige krebsemasker men egentlig bare fastmasker i bagerste maskeled. Og det giver endnu mere karakter til halsrøret. Hun hæklede det i 3 nøgler L-uld fra Tante grøn som egner sig rigtig godt til dette halsrør. Ærgerligt at mit foto ikke er bedre, for det var virkelig smukt arbejde.

Der bliver set på hækleprøver og færdige arbejder på den sidste dags morgen.

Selvom man ikke behøver være håndarbejdslærer, er der naturligt nok en del der har gået på håndarbejdsseminarium, og der lærer man blandt andet at være systematisk, så se lige hvordan man kan arbejde med et kompendie og nogle hækleprøver. Det har jeg ikke set på nogle af mine kortere kurser, men smart er det. Hækleprøverne er simpelthen sat fast med tape i kompendiet. Så der kunne jeg også lære noget!

Reklamer

One comment

  1. Det ser supergodt ud og virker som om I har haft det skønt.Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: