h1

Ukrudt

22. november 2012

Den sidste model fra “Hovedstads” er ukrudt. En hyldest til byens ukrudt – både i bogstavelig og overført forstand. For nok er ukrudt irriterende, når det ødelægger ens planer, men nogen gange har ukrudtsblomster det med at placere et sted, man slet ikke havde forudset og giver en skønhed, man ikke kunne have planlagt sig til.

Det er et enkelt hulmønster, som danner bladformer. Enkelt og skønt i mange forskellige slags garner. Her er det hæklet i det forbandet lækre Norogarn – Taiyo, som har nogle skønne, lange farveforløb. Lige til at spise.

Formen på tørklædet er ret speciel – men det gør, at det sidder godt om halsen. Hvis det var en ren trekant, ville det være svært at binde om halsen – så dette tørklæde består at en bred trekant, der danner bunden og to lange, smalle trekanter, der danner snipperne, man binder om halsen.

7 kommentarer

 1. For et flott sjal!!! Og jeg elsker Noro-garnet. Jeg har 2 røde nøster(selvfølgelig) som jeg skal forvandle til pjonede/heklede votter. Det går mye hurtigere enn å strikke.
  …..og jeg får mer og mer lyst på denne boken 🙂


 2. Jamen, Sylvi – I skal da ha den i butikken 🙂
  Det var godt der kom lidt rødt med i bogen til dig – ellers holder jeg mig jo mere til de kølige farver.

  Advarsel: Dette garn er vanedannende, burde der stå på bandarolen.


 3. Hej Sidsel.
  Jeg er i gang med det flotte sjal, men er løbet lidt i problemer. Fra række 36 i rettelserne ser det ikke ud til at man skal tage ind så sjalet bliver “spids”. Er det mig der læser det forkert. Kan du forklare mig det igen, jeg er lidt forvirret 😉 Det er nogle lækre mønstre du har lavet. Jeg har allerede lavet flere ting fra det 🙂


 4. Hej Anja, det er korrekt. Spidserne har sådan en lidt sjov form hvor de buer lidt ud af, før de spidser til. Det hjælper til at holde det fast, når man binder det. Jeg må hellere få lagt et billede op af det… og dejligt at høre at du kan bruge opskrifterne!
  Mvh Sidsel


 5. Hej Sidsel
  Jeg er helt vild med det tørklæde og har været inde og røre ved garn, der kunne bruges.
  Men jeg ville lige høre, om det kan lade sig gøre at gøre det lidt større uden det store besvær?
  Den smukke model er en hel del mindre end mig, og jeg er lidt bange for, at tørklædet vil ende en lækker lille “charmeklud” på mig i stedet for noget, der kan ligge over skuldrene 😉
  Tak for dine flotte ting og kompetente vejledning 🙂


 6. Det kan du godt – meeen der skal tænkes lidt, for jeg vil ikke anbefale at bruge tykkere garn. Men måske du efter nogle række, kan se systemet i hvordan der tages ud og så få hæklet flere rækker, inden du deler det. Det ku måske nok lade sig gøre 🙂


 7. Tak for svar. Jeg kunne godt være fristet til at prøve 🙂Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: