h1

Hosta – nyt tæppe i reliefstangmasker

29. juli 2020

Hosta er mit nyeste mønster i reliefstangmasker. Det er opkaldt efter haveplanten Hosta, der netop har store blade med tydelige bladribber på langs.

Tæpper i reliefstangmasker er virkelig lækre – de bliver bløde og får en god tyngde, der gør dem perfekte til at tage en lur under.

Bladmønstre kræver koncentration i begyndelsen, men ret hurtigt bliver det et intuitivt mønster, der er nemt at huske udenad.

I opskriften på Hostatæppe er der både skriftlige instruktioner og et diagram til dem, der foretrækker det. Der er to størrelser i opskriften: Sofatæppe (100 x 170 cm) og babytæppe (70 x 90 cm). Det er hæklet i garnet Pernilla fra Filcolana (100 % uld, 175 m/50 g), men kan selvfølgelig også hækles i alle mulige andre garner.

Jeg har tidligere brugt Hosta-mønsteret til en pude og et par pulsvarmere – og det er virkelig skønt at hækle. Det bliver bestemt ikke de sidste designs i dette mønster.

Advertisement

6 kommentarer

 1. Hej Sidsel,
  Er opskriften på hostatæppet på engelsk?
  VH Annalise


 2. Du kan få den både på dansk og engelsk 😊


 3. Hej Sidsel.
  Jeg har forelsket mig i dit hosta mønster, men jeg er ikke øvet hækler, så jeg er i tvivl om, om det bliver for svært for mig? Og så er jeg i tvivl om, hvis jeg køber et mønster, om det skal være hosta pude (som bliver for lille til mig), eller jeg skal bestille hosta tæppe mønstret? Er det samme mønster? Og kan jeg f.eks. “bare” (bare og bare) lave puden større?
  Mvh Jane


  • Hvis du ikke er så øvet, vil det være svært at lave puden om til et tæppe 😊
   Det er tit motivation der får en til at lære nyt, så hvis du har lyst til at hækle tæppet, er det det, du skal gøre. I starten vil det være udfordrende, men pludselig har du krammet på det og så er det ikke så slemt.
   Mvh sidsel


   • Tak Sidsel. Jeg fik ikke forklaret det helt ordentligt, – fordi jeg vil hækle en pude der er større end 40×40, måske 50×50/60 cm. Derfor er jeg i tvivl om, om jeg skal bestille mønstret til pude eller tæppe. Lysten har jeg😅😁 Er de ikke hæklet på samme måde? På forhånd TAK😉
    Mvh Jane


  • Nej puden er hæklet rundt og tæppet frem og tilbage. I pudeopskriften er der instruktioner til hvordan du kan hækle andre størrelser 😊Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: